mandag, mars 09, 2009

Omkamp?

Om du trodde alt var sagt i Yssen/Valla-saken, så tok du altså feil. Ingunn Yssen har behov for å si litt mer. Og legger ikke fingrene i mellom i sin nye bok: "Vi kan alle bli den lille". Om det også gjelder for Yssen, stiller jeg meg litt tvilende til. Jeg tror henne imidlertid når hun til Dagbladet sier:

Jeg ville ikke være et offer. Det kler meg ikke.
Da jeg kommenterte prosessen for 2 år siden, fikk jeg mye pepper fordi jeg ikke tok Yssens parti uten betingelser. Jeg var kritisk til prosessen den gang. Og er ikke mindre kritisk i dag. Jeg tror ikke vi har fått "the truth, the whole truth and nothing but the truth". Men Yssen vant og Valla tapte.

At Yssen har behov for å ytterligere utdype, får bli hennes sak. Jeg kommer til å lese boka, men ikke før den kommer på mitt utmerkete bibliotek.

Men jeg reagerer på Yssens behov for å gå til angrep utover Valla. Jeg synes hun blir direkte smålig når hun henger ut nestlederen i Internasjonal avdeling: Karin-Beate Theodorsen

I boka skriver Yssen at hun angivelig gråt da Yssen fikk jobben som leder for avdelingen, på bekostning av henne.
Dette er slarv som hun kunne spart seg. Hun går heller ikke av veien for å kviste Trond Giske, Jens Stoltenberg, Erik Rudeng eller Jan Davidsen. Det får de tåle, selv om jeg ikke helt forstår hvordan Jens Stoltenberg skulle engasjere seg i Yssens sak. I full offentlighet.

Og til de som tror at vi fikk vite sannheten i og med granskningsutvalgets "dom", anbefaler jeg å lese professor dr. juris Johan Giertsens foredrag: "Granskning"

Når det gjelder LO-granskingen, er det ikke et samsvar mellom utvalgets programerklæring om domstolenes saksbehandlingsprinsipper og den fremgangsmåten som rent faktisk ble fulgt. Min konklusjon blir at granskingsutvalget ikke har levert et troverdig svar på det spørsmålet om trakassering som utvalget stilte.

Yssens bok er nok ikke siste kapitel i saken.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ikkje lett å gå frå å være likestillingsombud, betalt av staten, og med rett til å seie omtrent kva pokker ein vil, til å bli arbeidstakar med konkrete oppgåver og rapporteringsplikt. Slikt som "kor langt har du komme?", "kva tid er du ferdig?" eller "kva har du gjort?".

For meg er Ingunn Yssen ein bortskjemt middelklassesnobb som ser det som sin fulle rett til å være på toppen av samfunnspyramiden, primært fordi ho har lyst til det og sekundært fordi ho er i den lukkelege situasjon at ho er fødd, oppvaksen, utdanna og busett i Oslo som er kongerikets navle. Dette fordi hovudstadsbygginga har gått alt for langt. Hadde vore betre og gitt blanke f.. i slike. Enklaste tiltak hadde vore og redusert kraftig i statlege stillingar betalt av statens (heile landets) midlar. Slike som Yssen er høgt utdanna, inovative, initiativrike o.l. og har sjølvsagt ingen problem med å klara seg sjølv. Så kunne ho fortsett som forfattar om ho ville!

Anonym sa...

Har hun ikke hevnet seg nok?

Anonym sa...

hehe, de liberal konservative følger valla. norway in a nutshell.

Anonym sa...

Hei Vox: Har du begynt som katteblogger?

Litt synd at de ikke begge kan tape, men kanskje kan kan denne siste runden fikse på dette. Jeg ønsker dem begge to langt inn i glemselens mest bortgjemte skyggedaler. Måtte de greie å smadre hverandre og etterfølgende bli glemt.

Anonym sa...

Hevn for at de ikke ville skaffe henne plass på Forsvarets Høyskole?

Yssen så sin framtidige karriære truet og fant ut at masse støy ville bedre oddsen?

Valla og Yssen var begge politiske personer i Arbeiderpartiet og var således begge politiske personer i LO systemet. Altså ikke vanlig ansatt, med behov for varig vern.

Anonym sa...

er det ingen som ser viktigheten av og ta denne saken? dobbeltmoral er jo i folkesjela her i steinrøysa, men likevel. våkn opp dvaske nordmenn. vox og mange andre var jo og mot lomme mann saken. jeg kjenner saken, og folk som er imot den saken er ikke demokratisk. en mann har herjet med gutter i over 30 år, og broren som er politimann har visst om dette hele tiden. hva er det med deg vox? du passer som journalist og ap medlem.

Anonym sa...

Si meg, Vox: Har du lest boken eller har du ikke lest boken???

Hvis du ikke har lest den, men baseser deg på DB og VG, så farer du med samme slarv som du kritiserer selv.

Det sagt, så er jeg også personlig lei av saken akkurat som jeg er lei av å høre de gamle snakke om krigen. Det forhindrer ikke at jeg mener vi ikke må glemme! Denne saken tas frem med jevne mellomrom slik at folk ikke glemmer eller skremmes fra å si ifra når psykopater terroriserer sine medarbeidere. Spesielt skandaløst er det når en slik person er leder for LO som tross alt skulle vært "fyrtårnet" som beskyttet mot slik behandling!

Morten Myksvoll sa...

Ah, endelig enda en sak om prosess!

Knut Johannessen sa...

Milton: God beskrivelse egentlig. Men med de skadene som er påført, så er det kanskje mer snakk om to pitbuller.

Are: Jeg går ut fra at "journalist og ap-medlem" ikke skal oppfattes positivt når det kommer fra deg. I "Lommemannsaken" var jeg for Tor Erling Staffs måte å ytre seg på, det er en viss forskjell. Om Lommemannen er skyldig skal han selvsagt dømmes for det han har gjort.

IvarE: Som du ser i bloggposten: Jeg har ikke lest boken. Jeg brakte kun to sitater fra boken og anser det som helt uproblamtisk. At det skal være slarv har jeg vondt for å forstå.