mandag, juli 10, 2006

Du må`kke komme her og komme her

Oslo Politikammer er i krise. Drapssakene hoper seg opp og blir lagt til side. Erfarne etterforskere på voldsavsnittet slutter i frustrasjon. Men ledelsen skjønner ikke noe. Ikke har de hørt at etterforskere er misfornøyde og ikke har de sett at sakene hoper seg opp. Hva faen er dette for noe tull? Er Politimester Arnstein Gjengedal ute og trener til Birken hele dagen?

Det verste er at man ikke vil ha hjelp av Kripos. Over my dead body, er tonen i Politihuset. De snørrhovne bleiene i Kripos må ikke komme her og komme her. Hva gjør Politidirektør Killengren? Hva gjør justisminister Storberget? Ingen ting?

Det er ille nok for folks rettoppfatning at ikke anmeldte saker etterforskes. Det blir spesielt ille dersom man må legge til side drapssaker. Man trenger vel ikke være leder på Oslo Politikammer for ikke å forstå det. Jeg liker dårlig å rope på Storberget, men nå er det på sin plass. Ta grep og rydd opp. Lei inn Jern-Willy om nødvendig. Sammen med Jern-Ellen Hoager Andenæs var det i hvert fall ledelse med tilstedeværelse.

Skulle det dukke opp flere lik, er det bare å ringe. Kripos.

4 kommentarer:

Undre sa...

Og på Vestlandet leter de etter en bjørn som kanskje, muligens, om det nå er sant... kan være skadeskutt.

- Ja, nei vi veit ikkje om han er skoten, men det er mye mogleg at han er det om han var i nærheten då det kanskje smalt. Vi veit altså ikkje... vi trur kanskje ikkje så mye heller. Nei, det er ikkje godt å si, trur eg at vi kan seie. (Vel, det var vel *kremt* ikke akkurat det han sa politimannen som ble intervjuet, men fritt etter hukommelsen, så blir han sitert på denne måten - inni hodet mitt...ok?)

Anonym sa...

Som gammel elgjeger har jeg hørt om skyting av elg med ammunisjon med stålmantel(konkurranse- ammunisjon?)
Elgen viste seg å være uskadd.

En god venn Kaptein Ottar Einstad , ble skutt av tyskerne i 1940 med samme type prosjektil ,han var så og si uskadd siden prosjektilet gikk rett gjennom muskulaturen.
Tyskerne fulgte Genève-konvensjonene.

Nemo sa...

Vi sliter kanskje vel mye med prioriteringene, ja.

Løsningen blir vel å privatisere drapsetterforskning som så mye annet...

Anonym sa...

En av de mere minneverdige kommentarene til Willy var "den kjerringa e inkompetent"(uttales med bred Tromsødialekt). Gjett hvem det var om.
Ellen er en av de bedre forsvarsadvokatene man kan bruke, og er både etisk og dyktig.

Kjell