onsdag, juli 19, 2006

Martin Kolberg tar et oppgjør med seg selv

Martin "kodeknekker" Kolberg skyter seg skikkelig i foten. I et forsøk på å treffe FrP går det meste galt. Man kan ha mange og sterke meninger om FrPs innvandringspolitikk. Det har jeg også, men skal la det ligge nå.

Når Martin Kolberg forsøker seg på et oppgjør med FrP og varsler mulige etniske opprør som vi har sett i Frankrike, så tar han et oppgjør med egen politikk. Han glemmer det vesentlige. FrP har ennå ikke vært i posisjon. De har derfor ikke fått mulighet til å sette sine virkemidler ut i praksis. Det har AP.

Mye av det Martin Kolberg omtaler som farene ved FrPs innvandringspolitikk er i realiteten de unnlatelsessynder som AP i kompaniskap med borgerlige regjeringer har stått for. Det er de som har utformet og vedtatt den innvandringspolitikken som i dag har bidratt til at vi har problemer med integrering og en overrepresentasjon i kriminalstatistikken.

De fleste ser at det noe feil, men få tør å ta belastningen med å si fra. Terskelen for å bli stemplet som rasist er lav. Rune Gerhardsen tok allerede i 1991 med boken Snillisme på norsk et oppgjør med mye av det samme som FrP gjør i dag. Det fikk RG betale for.

Jeg tror Martin Kolberg gjør klokt i å lytte til de signaler som kommer og ikke minst ta seg en tur i de ghettolignende områdene vi allerede har fått. Der kan han kanskje få litt mer innsikt i forholdene som gjør at svært mange av hans velgere etterhvert stiller kritiske spørsmål ved dagens rådende innvandringspolitikk.

Man må begynne å stille spørsmålene. Hvorfor er det slik? Hvorfor er det altfor mange innvandrere som ikke lærer seg norsk. Hvorfor er de overrepresentert på kriminalstatistikken? Jeg tror svarene ligger snublende nære, men å gjøre noe med det er vanskelig. Det blir indirekte en kritikk av ens egen politikk.

Det er Martin Kolbergs parti som har kodeboka. Det er de som har makt til å gjøre endringer. Ikke FrP. Eller begynner Martin Kolberg å frykte et valgnederlag i 2009 allerede nå.

Skremselspropaganda virker dårlig, spesielt når den retter seg mot eget politisk håndtverk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er helt enig. Hvis Kolberg tror at så mye som en eneste velger skremmes _vekk_ fra FrP pga tåpelighetene han serverer, tror jeg han forregner seg. Tvert imot.

Ville du kjøpt en bruktbil av denne mannen?

Knut Johannessen sa...

Hei dunkman: Svaret er nei.