tirsdag, januar 08, 2008

Nei til overvåkning i 100

I kveld passerte vi 100 underskrivere mot EUs datalagringsdirektiv på opprop.no. Det er en liten andel når potensialet er hele befolkningen. Men alt hjelper.

Jeg oppfordrer alle som er i mot EUs datalagringsdirektiv til å underskrive. I tillegg hadde det vært fint med en liten epostkampanje. Send oppfordring om å skrive under til 10 av dine beste venner. Dette er en viktig sak dersom du er opptatt av å verne privatlivet ditt. Takk for hjelpen.

Tidligere poster: Du må ikke sove
Storebror ser deg lenge

8 kommentarer:

Anonym sa...

Forstår du ikke at dagens etablerte kultur hindrer denne informasjonen i å bli spredd, i hvert fall på en slik måte at underskriftslisten når over hundre tusen underskrifter? I et opplyst samfunn (der man altså er kritisk til all medial eksponering, har lest filosofisk dannelseslitteratur, ikke har ubetinget tillit til myndighetene, kan prioritere mellom STORE saker (der man har troverdige referanser) og små saker, osv. (disse momentene står selvsagt også på forskjellige måter i et avhengighetsforhold)) kunne underskriftslisten i hvert fall teoretisk fått hundre prosent tilslutning. I praksis en god del færre naturligvis, men likevel må man vel forstå at det er noen mekanismer som gjør at det er så få som skriver under? Tør jeg spørre deg om hvilket mål du har for underskriftskampanjen, rent kvantitativt? (Når det gjelder underskriftslister, kan man ha relativt stor tillit til at kvantifisering er relevant.) Hvorfor skriver du "en liten epostkampanje"? For å ta et tankeeksempel (som i dette konkrete tilfellet også potensielt kan bidra til å stigmatisere meg i hele denne debatten, skjønt jeg håper folk forstår hvor viktig saken er til å kunne la seg påvirke av slike "drifter"): Hva om folk fra ca. 5 generasjoner før oss hadde sett dagens offentlige debatt, samt den debatt på mikronivå der "viktige spørsmål" diskuteres (men hvor man mangler evnen til å prioritere)? Jeg tror ikke akkurat at de hadde vært særlig overrasket over en god del forhold kommentatorer her på bloggen synes å anse som merkelige i tilknytning til EUs datalagringsdirektiv. ((Hvorfor er folk så lite opptatt av dette, hvorfor er pressen så lite opptatt av dette, osv. (merk avhengighetsforholdet mellom disse to momenter.))

Anonym sa...

Vær så snill å prøve å lytte til Lahnsteins ord i Politisk Kvarter nå, selv om din ideologi ikke stemmer overens med hennes. Prøv å reflektere litt over betydningen av det konstitusjonelle monarki opp gjennom historien, og tenk også på oppløsningen av disse på globalt nivå gjennom de siste århundrer.

Anonym sa...

Vive le roi!

À bas la république! À bas les jacobins de l'UE!

Med andre ord: Si ikke bare nei til direktivet, si nei til hele EU.

Anonym sa...

Sist jeg var innom i morges var det kommet opp i over 800 underskrifter, med 5-10 nye underskrifter i minuttet.
Jeg la inn en post på Veggavisen hvor jeg siterte fra bloggen din, håper det hjelper på:

http://forum.tv2.no/forum/messageview.cfm?catid=12&threadid=40857&enterthread=y

Knut Johannessen sa...

Bennevis: Takk for innsatsen, det viser at det nytter. I skrivende stund nærmer oppropet seg 1000 underskrifter noe som skyldes at Dagbladet kjører en sak på direktivet med direkte link til oppropet.

Anonym sa...

Ja, det er riksmediene som bestemmer om det blir noen sak av dette.
Sist jeg var innom kl 1127 var det steget til 1100 underskrifter.

mvh
BN

Anonym sa...

Legger ved lenke til dagbladoppslaget her:

http://www.dagbladet.no/dinside/2008/01/10/523498.html

Anonym sa...

Kjempebra initiativ! Jeg signerte oppropet tidlig gjennom facebook-gruppen og var positivt overasket over å se at oppropet nærmet seg 5000 - fem tusen - underskrifter!

På 5000 kan vi definitivt ta saken til regjeringen med TV2 på slepet:)