onsdag, november 26, 2008

Change?

Forsvarsminister frem til 20. januar 2009.

Forsvarsminister fra og med 20. januar 2009

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke en eneste "liberal" i regjeringen hans. Bare folk fra høyresiden i eget parti og en eller to moderate republikanere.

Hele det økonomiske teamet hans består av folk som står knedypt i skyld for den nåværende krisen - folk fra Clinton-regjeringen og/eller med erfaring fra de store bankene.

Gates som forsvarsminister og Bush sin CIA-sjef (det siste ser ut til at ikke blir noe av likevel).

Greit, vi som har fulgt med visste at Obama ikke var en "liberal". Han har dessuten snakket masse om "bipartisanship". Demokratene har tradisjon for å gjøre knefall for republikanere og eliten. Men at det skulle bli så ille som dette hadde jeg ikke trodd.

At Obama ville bli en hauk i utenrikspolitikken har vært opplagt lenge. Men nå snakkes det om at helsereform og skattereformer må legges på hyllen. Jeg tipper det samme skjer med satsingen på ren energi, også.

Vi må vente og se før dommen felles. Men det lover ikke bra. Obama er utvilsomt en ekstremt begavet person. Men jeg frykter at presidentskapet hans blir like mislykket som valget av ham var historisk. Her har amerikanerne for en gangs skyld en mann med de personlige egenskapene til å gjennomføre store positive endringer, og med et mandat fra folket til å gjøre det. Så ender ham opp med å gi etter for presset fra eliten og etablissementet, og blir en business-as-usual status quo president.

Anonym sa...

Why change a winning team?

Olds69

Eirik Løkke sa...

Vel, Gates er en veldig bra mann - mye bedre enn Rumsfeld. En klassisk realist som er nøyaktig det Obama trenger for å komme seg ut av Irak.

At han itillegg velger folk med erfaring fra D.C er helt naturlig med tanke på at han selv mangler en del erfaring fra D.C.

Vi må nå la han få en sjanse til å vise hva han faktisk legger til grunn av politikk. Selvfølgelig sier valget av personer noe, men ikke alt.

Knut Johannessen sa...

Eirik: Jeg burde kanskje brukt litt mer tekst. Poenget var ikke å henge ut Gates, som målt mot Rumsfeld, absolutt er en fremgang. Det var mer et spark til den norske venstresiden som tror at en av "deres egne" har tatt over i Det Hvite Hus.

Når jeg ser at APs fylkesordfører Tor O. Sandvik har vært over og drevet valgkamp for Obama, stiller jeg meg litt undrende til hvilke forventninger man har.

Men forsøket mitt var nok litt klønete.