søndag, mai 24, 2009

Svovelpredikant Erik Solheim

Erik Solheim har innsett at det ikke nytter med å be Ola og Kari Nordmann om å legge om sin livsstil. Vi tar ikke klimatrusselen alvorlig nok. Så derfor tar miljøvernministeren i bruk Bibelen og Det gamle testamentet. I en appell i den økumeniske gudstjenesten i Maridalen i dag luktet det svovel av hans besvergelser:

Advarer. Erik Solheim kom med en miljøappell til slutt. Han brukte Bibelens historier om flom og gresshoppesvermer som tegn på hva klimaendringene kan føre til. Han mener at Det gamle testamente kan leses som hva som vil skje med klimaet på kloden.
Man nekter seg ikke noe.

Nå vet jeg ikke om Solheim har reflektert noe over hvorfor Ola og Kari ikke hører nok på myndighetene. Kan det ha sammenheng med at de rødgrønne bryter ett av de sentrale løftene fra Soria-Moria?

Hva sier så noen av venstresidens egne?

Anders Heger skriver i Dagsavisen under tittelen Eventyrpolitikk bl. a.:

Men langt mer alvorlig enn at de «rødgrønne» forholder seg til sitt program og egne løfter som om det var et stykke surrealistisk litteratur, er jo hva de faktisk gjør. Saken er at vi sitter med den relativt sett rikeste regjeringen ikke bare i norgeshistorien, men antakeligvis i verdenshistorien. En regjering så velhavende at den kan gjøre omtrent hva den vil.

Denne rikdommen skyldes én, og bare én, ting: At vi, så raskt og mye vi klarer, forer jorden med en skadelig gift. Vi eksporterer klimavarme og blir supermilliardærer på det. Vi er klodens store CO2-pushere. Og hva bruker vi overskuddet til? Den store satsingen, som våre - haha – «rød(!)-grønne(!!)» ledere er usedvanlig stolte av, er et løfte om økt satsing på veibygging. Det vil si å massere biltrafikken.
Og politisk kommentator i samme avis; Hege Ulstein har følgende salve:

Regjeringens tredje virkemiddel i klimapolitikken er at du og jeg skal ansvarliggjøres og nødes til å «ta et tak» for klimaet. Altså: Jens setter ny personlig i rekord i å dele ut letekonsesjoner til oljeselskapene. Du oppfordres til å ta færre lange flyturer. Jens ordner kvotekjøp fra tvilsomme prosjekter i Kina. Du blir bedt om å skaffe deg sparedusj. Jens bygger ut Goliat. Du kildesorterer plast. Jens utvinner oljesand. Du sykler til jobben.

Hvorfor skal vi gidde? Det er nesten så man får lyst til å kjøre SUV og installere oljefyr på pur f. Erik Solheim er minst like frustrert. SV har – i likhet med Venstre – et bankende hjerte for miljøet generelt og klimaet spesielt. Problemet er at begge disse partiene regjerer enten med Ap eller Høyre. Da blir klimapolitikken deretter.

Inntil ett av disse to partiene tar til vettet har det like liten klimaeffekt å bytte regjering som å bytte til sparepærer.


Så da er det forståelig at Solheim tyr til bibelen for å skremme oss til action. Men om han leste litt mer i GT, så vil han også finne følgende hos Forkynneren kap5, vers3-6.

Når du gir Gud et løfte, dryg da ikke med å oppfylle det. For han bryr seg ikke om dårer. Gjør det du lover! Det er bedre at du ikke gir noe løfte enn at du lover og ikke holder ord. La ikke munnen føre skyld over deg, og si ikke til Guds sendebud: «Jeg gjorde det av vanvare.» Hvorfor vil du gjøre Gud harm med det du sier, så han ødelegger det du har gjort?
Bore-aktuelt har også gjort en grundig gjennomgang av de rød-grønnes? klimapolitikk. Og han nok også bedre kontakter i de bibelske kretser enn jeg har.

Oppdatert: Har Frp vært på besøk? Både heading og bibelsitat er å finne igjen på Frps hjemmesider.

4 kommentarer:

Sondre Olsen sa...

Du strør jammen rundt deg med bibel-sitater for tiden. :)

Tror SV kunne stoppet noen av prosjektene ved å presse litt hardere. Må jo være pinlig for "miljø"-partiet SV å innlede en valgkamp med å utvinne oljesand. De eneste vindmøllene de har laget, finner du på valgplakatene deres.

Knut Johannessen sa...

Bibelen er en utømmelig kilde til gode sitater. Selv om jeg nok ikke er av det mest troende slaget. Salamos høysang inneholder mye flott poesi. Og kan Erik Solheim bruke bibelen, så kan jeg. :-)

Men jeg undres over hva dette gjør med velgeroppslutningen til SV.

are salomonsen sa...

sv vil bare øke og sammen med de andre rød grønne vinne valget med nye rekorder. de rød grønne er i sin egen menighet her oppe på berget, og når presten taler da lytter menigheten. er redd noen noter i et par blogger ikke er nok til og redde norge fra steinalderen med nullinvestering i infrastruktur i eget land, og stort forbruk fra misjonæren solheim.
nei, toget er kjørt og de borgerlige- liberal konervative- kapitalistene (med unntak av de statsautoriserte da) står igjen på perrongen i de rødes land. de få som reiste før toget gikk sitter nede i nice med gro harlem og nyter av dobbeltmoralens luksus, akkurat som ambassadørene i gamle sovjet.

Ruben sa...

Ad oppdateringen: Det var da utrolig frekt - det er jo en direkte kopi, bare i munnen på en Solvik-Olsen. Hva gjør du (man?) med sånt?