onsdag, mai 27, 2009

Det er ingen skam å snu

Vi merker at valgkampen er i gang. En streik, selv om det er i private barnehager, er ingen god valgkampsak for regjeringen. Debatten gikk høyt og lavt. Ikke minst i bloggosfæren.

I dag meldte regjeringen om helomvendingen. Men det er en litt merkelig pressemelding som ligger ute hos regjeringen.no

-Full likeverdig behandling for private barnehager er noe jeg hele tiden har ønsket å få i stand. Jeg er derfor glad for at det foreligger en løsning for de økonomiske konsekvensene slik at vi kan få dette til. Halvparten av barnehagebarna går i ikke-kommunale barnehager og det er viktig å sikre de økonomiske rammene for at de skal ha et like godt tilbud som andre.

Private barnehager vil få like god finansiering som offentlige barnehager. Det slås nå fast i lovs form. Les mer her.

Når du trykker på linken, så havner du hos Arbeiderpartiets hjemmesider. Der man kan få mer informasjon. Er dette helt ryddig?

Man skulle nesten tro at Gunn Karin Gjul har tatt over jobben til Bård Vegar. Det er grenser for selvutslettende beskjedenhet. Eller vil han ikke kobles mot private løsninger?

Oppdatert 27.05 kl. 1940: Nå har departemenetet endret siden slik at de har lagt linker til alle regjeringspartiene. Men nå havner du hos SV uansett hvilken link du bruker. Bård Vegar strikes back.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hadde det ikke vært for det sterke politiske presset fra private barnehager, foreldre og de borgerlige partier på Stortinget hadde regjeringen aldri snudd.

Det står ikke til troende når Bård Vegard Solhjell sier han er glad for dette. Det tør være kjent at hans parti SV er landets mest dogmatiske motstander av private løsninger i enhver sammenheng.

Vi husker jo godt hvordan SVs landsmøte tidligere i år vedtok å avvikle private friskoler med alternativ pedagogikk. Vedtaket møtte såvidt sterke reaksjoner at SVs landsstyre kort tid etterpå måtte omtolke vedtaket. :-)

Anonym sa...

PS! Etter pressekonferansen er det klart at regjeringen ikke gir oss en fullgod løsning. Fremtidige barnehager sikres nemlig IKKE likebehandling.

Med andre ord – den private allergien består hos regjeringen, som likevel har måttet gi noe etter, som et resultat av felles front fra de private barnehage, Høyre og andre gode krefter.

Anonym sa...

De rød-grønne fikk kalde føtter i denne saken og skjønte at det her ville stå om mange stemmer til høstens stortingsvalg.

Men til dere som nå jubler; dette er bare VALGFLESK. Iallefall fra de røde og mørkerøde (kommunistene) - de kommer aldri til å kjempe for private barnehager. Etter valget er de tilbake og vil fjerne § 14 igjen - bare vent å se...

olso sa...

Til anonym!
Helt enig med deg der. Med SV i regjering i en ny 4-års periode blir det "kroken på døre" for private barnehager. Så kommer også private skoler og helse/omsorgs-institusjoner til å bli "squeezed".

Her er det bare å bruke sunn fornuft med tanke på å finne rett stemmeseddel.

Skarra sa...

De har nå oppdatert til:

Les mer på Arbeiderpartiets nettsider

Senterpartiets nettsider

Sosialistisk Venstrepartis nettsider


Samtlige bringer en videre til SV sine sider, hehe