lørdag, mai 09, 2009

Endelig

Så ble Dagbladet og VG endelig bønnhørt. Svineinfluensaen, kamuflert som H1N1 er her. Nå kan man sette inn alle ressurser I morgen må Dagbladet rydde forsiden for vold, sex og fyll. Full unntakstilstand i redaksjonene. For nå er det dramatisk.

Direktoratet holdt i kveld en pressekonferanse, der helsedirektør Bjørn-Inge Larsen og overlege Bjørn Iversen fra Folkehelseinstituttet er tilstede.

Norske helsemyndigheter vil ikke sette i verk noen tiltak. - Det er ingen grunn til engstelse, sier helsedirektør Bjørn- Inge Larsen. Det er snakk om en mild influensatype.

Mild og mild fru Blom, Ikke mildere enn at Dagbladet fant frem den svarte ramma og negative teksten. Da forstår alle at dette ikke er noe å spøke med. Like greitt å stenge Svinesund.

Da gjenstår det bare å finne ofrene. Jeg antar at de to studentene kan spe på studielånet en smule.

Så da er vi igang igjen.

Oppdatert: TV2 er som en kommentator påpeker, ikke langt bak globoidene, men helsemyndighetene dramatiserer hendelsen på sin måte:

De to som er smittet, en kvinne fra Skien og en mann fra osloområdet, studerer til vanlig i Mexico. De ble syke onsdag og deretter testet. Influensaen skal være av den milde sorten. Den ene av dem er helt frisk, og den andre er på bedringens vei.
Hah, den går vi ikke på.
Utrykningsklar journalist.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Spot on

Anonym sa...

Hyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyl.
Nå dør vi alle sammen.

Legemiddelindustrien er allerede i gang med å produsere enorme mengder ''vaksine'' silk at det nok til å tvangsinjisere alle. Det er bra vi har noen som tar vare på oss småfolket. Halleluja til myndigheteneog WHO.

Anonym sa...

En frisk, en nesten frisk og en mistenkt. TV2 ligger ligger ikke langt bak tabloiden...

Anonym sa...

Ja, nå kom den endelig! Avisene er SÅ glade! Jeg er i Mexico, men du kan banna på att jeg ikke skal til Norge! Jeg unner ikke disse jævla bladidiotene det! Gidder ikke bli behandlet som spedalsk bare for at de skal selge mer. Men kanskje det er penger å tjene på dette? Jeg kan komme til Norge, så skal jeg nyse og hoste noe jævilgt, noen kan tipse VG, så deler vi penga!

Sissel sa...

Jeg vet ikke, men jeg har følt meg litt tufs i dag. Hva tror du Knut? Svin eller fugl?

Knut Johannessen sa...

Så alvorlig som dette er, Sissel, hadde jeg nok helgardert. Har du spist svinelårhøne, kanskje?

Sissel sa...

Nei, bare en grisestor hamburger.

Jeg håper likevel å kunne møte morgendagen :)

Morten Myksvoll sa...

Det er bare til å grave seg ned og planlegge hvordan den neste sivilisasjonen her på berget skal være. Nå rykker vi tilbake til start...

Kjetil sa...

Anbefaler kommentaren som Hans Rosling, professor i internasjonal helse, hadde på svineinfluensaen fredag på gapminder.org:

http://www.gapminder.org/videos/swine-flu-alert-news-death-ratio-tuberculosis/

Anonym sa...

Er ALLE journalister venstrevridde kjøtthuer?

Anonym sa...

Overdrevet fremstilllingen av en alvorlig pandemi..

Så viser deg seg at griseinfluensaen` ikke er verre en vanlig sterk influensa som er vanlig at mange utsatte gruppper og eldre uansett er en trussel for .men ikke fare for befolkningen ellers..
Her må Helseministeren stramme opp sine rådgivere som har overdrevet fremstilllingen av en alvorlig pandemi..og trussel om tusener av dødsfall ...

""Norske myndigheter er forberedt. 13.000 mennesker kan i verste fall dø av svineinfluensa her i landet"". -uttalte helseministeren for kort tid tilbake..
http://www.nrk.no/nyheter.

Det er med interesse man ser at stadig flere og flere reagerer på medienes dekning av ”svineinfluensa”. Det kommer ikke til uttrykk på forsidene av avisene eller i oppslagene på nyhetssendingene, der er man tydeligvis mest opptatt av å skremme vannet av oss og selge aviser og reklameminutter.

Det er i underskogen av nettsamfunn at flere og flere nå ytrer sin frustrasjon over all hysteriet i media om den nye ”svartedauen”. Hvert eneste år dør det rundt 1000 mennesker på grunn av influensa her i Norge uten at VG og Dagbladet trykket opp ekstraopplag av den grunn. Nå er det noen hundre som har dødd i hele verden og det er like før Dovre faller.

Det er selvsagt riktig at man skal ta enhver helsetrussel på alvor. Og det er også riktig at pressen har et informasjonsansvar ovenfor befolkning. Men det er informasjon vi vil ha – ikke hysteriske oppslag hvis eneste formål synes være å selge flere aviser. Vi rekker jo ikke å dø av influensa – vi er jo døde av skrekk før viruset kommer til Norge.

Avisene er ikke mindre kommersielle enn at de skjønner at strikken begynner å strekkes til det utålelige. Nå kommer det forsiktige rapporter om at det kanskje ikke er så ille likevel og dødstall og prognoser blir nedjustert. De må føle seg skikkelig flaue de legene som skrev ut medisin til seg selv – og de må være skikkelig glade de produsentene som nå er blitt kvitt medisin som holdt på å gå ut på dato.

Ethvert menneske som dør av sykdom er en tragedie for personen det gjelder og venner og familie. Men i denne saken kan jeg ikke annet enn å tenke på at det knapt er 1000 mennesker som kanskje er smittet av det nye viruset og ”alle” vil bruke munnbind, mens det er millioner av mennesker der ute som er smittet av hiv og ”ingen” gidder å bruke kondom.

Og de ansvarlige og politikerne kan heller ikke gå ut og forsikre oss om at alt er under kontroll. Det er den lille tvilen som tilsier at det kan være noe i ryktene, og da er det ingen politikere som vil bli satt til veggs for å være tiltaksløse og uansvarlige. Det er denne prosentvise mikroskopiske tvilen som mange i media utnytter og det er rett og slett usmakelig!

Noen burde snart ta affære og anmelde VG og Dagbladet til Statens forurensingstilsyn eller Statens helsetilsyn – er det noe som ødelegger helsa vår akkurat nå så er det ”tabloidinfluensa”.

Max Manus