tirsdag, mai 12, 2009

Som bestilt

I går fikk Sylvia Brustad skikkelig juling. I alle kanaler. Etter at hun først var forbanna og skulle reversere alt, så hadde helgens forhandlinger med Røkke fått henne på bedre tanker. Full retrett. Som Are Slettan skrev i går; Røkke vant fordi han hadde god tid. Det hadde ikke regjeringen, med valget bare 4 måneder unna.

Selvsagt blir det bråk av slikt, men Arbeiderpartiet tar vare på sine egne.

For å helle litt olje på det opprørte havet og dempe kritikken noe så kunne de fleste som leste nettaviser i dag, våkne opp til den strålende nyheten: Flertall for statlig eierskap.

Om noen tror på tilfeldighetenes spill, så fortsett gjerne med det. Meningsmålingen kom som bestilt. Den var tatt opp 21.-23. april, like etter at Akersaken var på sitt varmeste. Og strategene i Ap la den parat til publisering. Fordi de visste hva som ville komme. I dag passet det veldig bra.

Det morsomme med meningsmålinger på bestilling er at de som ikke stemmer med oppdragsgivers agenda, havner i makulatoren. De andre sendes avisenes redaksjoner.

I dette tilfellet visste Ap hva de fikk. Selv jeg med min motstand mot statlig eierskap, er ikke fanatiker. Å svare på spørsmål om jeg er for eller mot statlig eierskap, er på nivå med "skal du slutte å slå din kone". Resultatene på denne målingen er litt vanskelig å tolke, så jeg skulle gjerne sett underlaget. "Flertall" har man kommet frem til ved å summere de som er enig i statlig eierskap (28%) + de som er delvis enig (50%). Litt kreativt kanskje.

Den beste kommentaren fant jeg på Helga Pedersens twittermelding:

"Det er fortsatt bred oppslutning i befolkningen om statlig eierskap!"

Ja, selv etter at Dag Terje Andersen og Sylvia Brustad har gjort sitt ytterste for å ødelegge den. Men Aps spin-doctors fikk en god dag. Men selv ikke størrelsen på snurrebassen til Lars Sponheim er nok til å få oss til å glemme Aker.

3 kommentarer:

Admin sa...

Statlig eierskap er flott det - men slik som "blodet renner av munnen"-kapitalistene her til lands påstås å oppføre seg så må man nok eie brorparten av selskapet når man først skal bry seg. Alternativt bruke titalls av millioner på advokater og utredninger og det ene med det andre så de samme rovdyra ikke får skodd seg på det norske folks bekostning.

Så det å selge seg ned og ut slik de blå sin ideologi befaler det er i alle fall jeg i mot.

Og denne undersøkelsen gjør nok at også de blå blir i mot denslags - i alle fall i månedene fram mot valget.

Når avholdes det riksrett og korrupsjonsrettsak, forresten?

Knut Johannessen sa...

I de fleste tilfeller holder det å eie 33,3% da har man negativt flertall.

Bestillingsverket fra Ap som undersøkelsen er, tror jeg ikke tillegges stor vekt. Fra andre enn menigheten. Jeg er overrasket over at det kun var 28% som var "helt enig" i at statlig eierskap er viktig. Det var ikke rare greiene.

Når det gjelder riksrett og korrupsjonssak får du rette spørsmålet til de det måtte gjelder. Jeg er partiløs og kan ikke svare for andre.

Gapestokken holder lenge for meg. Der står regjeringens næringspolitikk repr. ved Sylvia Brustad og Dag Terje Andersen godt.

Einar sa...

Det er en uting av Synovate, Gallup og lignende at de aldri publiserer dokumentasjon av undersøkelsene. Det inngår bare i rapporten til oppdragsgiver, og det er bare sistnevnte som evt vil publisere det. Og hvem gjør vel det dersom de er på metodisk tynt grunnlag?