tirsdag, april 18, 2006

Ikke gjør som jeg gjør - gjør som jeg sier

Spesielt Dagsnytt 18, men også andre nrkavdelinger og senest i dag P4s 1730, holder seg med en såkalt ledelses"guru": Magne Lerø.

Hr. Lerø er redaktør og daglig leder i Ukeavisen Ledelse. Svært ofte lar han seg intervjue om hva som er god eller dårlig ledelse. I dag prøvde han seg på en kommentar til Carl I. Hagens litt lange Spania-ferie.

Dårlig forberedt, ble Lerø satt skikkelig på plass. Jeg har normalt ikke den helt store sansen for vår nye landsfader, Carl Ivar, men han fikk dessverre lett spill mot en Lerø som ikke hadde noen kunnskaper om hvordan det virkelige livet på Stortinget fungerer.

Nå opptrer den samme Lerø svært ofte og strør om seg med gode (eller dårlige) råd om ledelse. Man kan lett få det inntrykket at det er kun Lerø og Ukeavisen Ledelse som kan noe om temaet her til lands.

Vox populi har en inngrodd skepsis mot selvutnevnte guruer. Jeg forventer at en som uttaler seg så bastant om ledelse, faktisk kan utøve faget selv. Kan vi være enige om at en viktig målestokk for god ledelse i næringslivet er at bedriften man leder tjener penger?

Ukeavisen Ledelse eies av Næringslivets Forlag AS som igjen er et datterselskap av Vårt Land. Siden 1998, med kun ett unntak, har eierselskapet bak Ukeavisen Ledelse tapt penger hvert eneste år. Daglig leder og redaktør er Magne Lerø.

På tide å skifte "guru", NRK og P4?

3 kommentarer:

ChrisChr sa...

Riks-synsere er det dessverre mange av i vårt ganske land, og en del av dem burde nok ha holdt seg hjemme. Så også Lerø.

Som du ser har jeg nå også skaffet meg en "norsk" blog på blogspot, vi får se hva det utvikler seg til.

Velkommen til blogspot, forresten.

Knut Johannessen sa...

Hei ChrisChr. Takk for velkomsten.

Jeg ble bare så fed up av å høre på fyren at jeg måtte sjekke hvor "god" han var.

Jeg har ikke sansen for folk som står frem som best of bread og som leverer dårlige resultater selv.

Tina sa...

Hei ChrisChr. Takk for velkomsten.

Jeg ble bare så fed up av å høre på fyren at jeg måtte sjekke hvor "god" han var.

Jeg har ikke sansen for folk som står frem som best of bread og som leverer dårlige resultater selv. ad og som leverer dårlige resultater selv.