mandag, november 03, 2008

Velkommen etter

VG har nå oppdaget at det å bytte bank, ikke er så enkelt. Det var på tide. I for lang tid har våre fremste politikere med Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen i spissen, forsøkt å "lure" folket til å tro at det å bytte bank, er enkelt.

Jeg har hevdet det motsatte og begrunnelsen er ikke så veldig forskjellig fra det VG/Dine Penger bruker. Kristin og Jens kommer nok til å protestere og påstå noe annet. Men de er selv ikke i målgruppen for å bytte bankforbindelse, så jeg tror ikke de bryr seg så veldig.

Dersom de hadde innsett problemet mange sliter med, så hadde de benyttet et virkemiddel som hadde hjulpet alle. Nemlig å sette ned skatten til de med lave og middels inntekter. Slik at man selv disponerte over mer av lønna si. Det hadde hatt større virkning enn å late som om man kan bytte bank for å få ned renta.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Drita lei banker, skatter og latterlige høye avgifter så slakkerne kan sitte å fjerte i sofan.

Flybillett er bestillt og huset er solgt. jobb i utlandet og lysende framtidsutsikter.

-slit det med helsa-

Anonym sa...

håpe du fær te island :P

Anonym sa...

Spørs på banken og på inntekt/inntjeningspotensiale og risiko.

Jeg har privatbank som krever at man har inntekt på over 1,2Mnok per år, og bytte hit for både meg og min samboer var veldig enkelt.
jeg signerte noen dokumenter som ble tilsent i posten og resten tok de seg av.

Det er mye jobb for en bank å gjøre papir arbeidet for kunden og er man ikke en kunde som det er godt grunnlag for å tjene penger på så blir servicen deretter.

Jeg er heller for økt rentefradrag enn lavere skatt, men fradraget bør reguleres slik at det er lavere etter 2 millioner i gjeld. Skal ikke lønne seg å leve over evne. F. eks 35 prosent fradrag for renter inntil 2 millioner, og 25 på alt over inntil 5 millioner.
Privatgjeld over 5 millioner bør man ikke få fratrekk fra.

Anonym sa...

Godt skrevet. Hva med å lage en blogg-aksjon for å fjerne gebyret som staten tar ved å tinglyse lån? Dette gebyret er jo virkelig en show-stop'er når det gjelder bytte av bank for oss lånekunder. I ytterste konsekvens kan vi få bensinpris-tilstander i lånemarkedet med ikke-avtalt prissamarbeid som alt for enkelt oppstår i oligopolistisk økonomi.

Unknown sa...

Provosert er jeg, over denne dullingen med de gjelds-gjøkene som tok på seg høyt lån til å begynne med.
Jeg synes disse gjøkene skal få steke i sitt eget fett, det er DE som har drevet boligprisene oppover. INGEN tvang de til å kjøpe bolig.
Jeg fryder meg nå.
Jeg valgte å leie istede for å kjøpe (er 24 år og har fast jobb og inntekt).
Nå snart, kanskje om et år vil jeg få belønning for min nøkternhet.

Admiral_Gullars sa...

Forkast alle klassesvikere og semikorrupte parti ved det neste stortingsvalget.
Total annihilation av ondskapen og djevelens tjenerskap.

Høire, FRP, Venstre, KRF, SP, AP, SV - rett i skraphaugen med alt i hop uten pardon.

(Hvis Gud vil)

Nemo sa...

Disse uttalelsene fra Kristin og Jens ligger på nivå med Steensnæs' berømte oppfordring til folk om å gå på sosialen om en ikke maktet strømregningen for noen år tilbake.

Totalt uten bakkekontak, direkte misvisende, og svært avslørende for kunnskapsnivået til våre toppolitikere.

De lever som alltid i en alternativ dimensjon.