søndag, april 05, 2009

Verdens største orator?

Det er vel ikke tvil om at Barack Obama har blitt fremstilt som en slags "word perfect". Ordenes Messias. I alle fall når manus er gjennomarbeidet og teleprompterene er på. I London ga journalistene ham en mottagelse som kan få en til å lure på deres kritiske sans. (Via hablog)

Men at han kan bli perpleks og forvirret når han må ting på sparket, viser seansen med BBCs politiske redaktør Nick Robinson der han blir stilt et spørsmål om hvem som er ansvarlig for finanskrisen. Jon Crace i Guardian er kanskje ikke like imponert og har i tillegg påtatt seg jobben med å dekode Obamas svar.

Barack Obama, the World's Greatest Orator (™all news organisations), didn't exactly cover himself in glory when the BBC's political editor Nick Robinson asked him a question about who was to blame for the financial crisis. Normally word perfect, Obama ummed, ahed and waffled for the best part of two and a half minutes. Here, John Crace decodes what he was really thinking ...

Fornøyelig lesning.


Oppdatert:Selvsagt finnes dette på video, men du må også lese Jon Crace for å ha det morsomt på Obamas bekostning. :-)Av en eller annen grunn, så har "noen" bedt om at videoen ikke kan embeddes, så da så.

4 kommentarer:

are salomonsen sa...

obama er sikkert en grei kar. han er produsert til datiden, programmert og forberedt til og snakke til venstresiden og de svake. de svake trenger hjelp i usa, ikke venstresiden. får håpe at obama ikke blir programmert som hans forgjenger og narkoman, mr kennedy. på den politiske siden vil obama bli en svart kennedy. kennedy sitt presidentskap var basert på løgn fra dag 1 til han ble skutt, håper at obama har mer sannhet i ryggen enn kennedy og clinton. vi får håpe at republikanerne gjør han til en one timer.

Olve Hagen Wold sa...

Har du en video av dette?

Olve Hagen Wold sa...

Glem det.

Konrad sa...

Jeg har også sett Obama forsøke å ta ting på sparket, da blir det ikke fullt så elegant, men jeg har også sett ham komme seg helskinnet ut av det ved å resonnere rolig og åpent. Mannen har jo intellektuell kapasitet (i likhet med 2x Clinton), til forskjell fra Bush.

Obama er iallefall smart nok til å forstå at han ikke kan ta seg av all tenkingen selv, derfor har han hyret gode folk.