lørdag, juni 10, 2006

Forby sex

Oslo AP vil forby kjøp av sex. De har fått støtte fra kriminalsjef Roger Andresen. Jan Bøhler har vist seg frem som en handlingens mann tidligere, så man skal ikke avskrive mulighetene for at forslaget blir gjennomført. Men siden troen på forbud og lovregulering er så sterkt, hvorfor ikke ta den helt ut (beklager det billige poenget): Forby sex.

Da løser man ikke bare prostitusjonsproblemet, men en haug med andre problemer samtidig. Utroskap og oppløsning av ekteskap vil forsvinne som dugg for solen. Gode gamle familieverdier vil komme til heder og verdighet og landet vil igjen bli godt å leve i.

Hva er det med oss nordmenn som tror at så fort vi har forbudt noe, så forsvinner det? Vi kan godt være enige i at prostitusjon er en vederstyggelighet og vi kan godt forakte de mennene som kjøper sex av en sliten hore som har hatt 10 andre menn på besøk samme dag. Jeg synes ikke det er rasende festlig å gå nedover Karl Johan en sen kveldstime og bli overfalt av gode tilbud. men jeg skal ikke opphøye meg til moralens vokter, men bare fastslå at noen menn tydeligvis har dette behovet for å kjøpe sex. Et behov som har vært der siden tidenes morgen.

Det merkelige er at ropene om forbud kommer hver gang vi har et problem som ikke politikere klarer å løse. Jeg er overbevist om at det i lovverket er nok av paragrafer som kan få stoppet den uhyrlige menneskehandelen som skjer i hovedstaden.

Vi har fått den første saken i Trondheim. Politiet bør heller sette inn kreftene her i stedet for å få et nytt forbud som de ikke klarer å håndheve. Det er de mest kyniske mennesker vi kan tenke oss, som driver denne moderne formen for slaveri. De må tas hardt. Strenge straffer og inndraging av profitt vil gjøre det mindre attraktivt å satse på Norge.

Opprett heller offentlig kontrollerte bordeller der man sørger for at jentene slipper mellom-menn som stikker av med pengene. Sørg for krav om legekontroll og sørg for god kontroll med virksomheten. Bevilg også nok penger og øremerk disse slik at politiet kan ta menneskehandlerne. Bruk maksimal straffesats på 15 år og hev den gjerne.

Å tro at prostitusjon og menneskehandel skal opphøre fordi man forbyr sexkjøp, er vel å stikke hodet vel langt ned i sanden. Da kan man like gjerne forby sex.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Et bedre forslag ville kanskje være å folk å ha sex bortsett fra i et spesielt lokale for den slags aktiviteter, der byråkrater kunne kontrollere sexens lovlighet. Man kunne kalle stedet Sexmonopolet.

Knut Johannessen sa...

Godt forslag, som jeg nesten hadde tenkt å sensurere. Det kan jo hende at en politiker leser det.