fredag, juni 09, 2006

Slik blir du rik i en fei

Ønsker du å ha millionbeløp på kontoen, Merce eller Porsche i garasjen, ferieturer til Mauritius eller andre eksotiske steder. Her får du oppskriften. Det går raskt og det er tilnærmet risikofritt.

Når David Toska blir fremstilt som mesterhjernen i det kriminielle miljøet, så kan det ikke bli mer feil. De lure gutta begår ikke væpnet ran. De starter pyramider. Finn på et fancy navn som World Scam International. T5PI (The five percent idiots), Omega Club, RILUS. Få noen skikkelige "vekkelsespredikanter" på laget. Kan gjerne ha erfaring med kollektinnsamling. Reis land og strand rundt for å verve medlemmer.

Etter noen måneder er kontoen full nok og du kan hoppe av karusellen. Flytter utenlands og ligger lavt en tid. Så starter du bare en ny pyramide med et nytt konsept. Når temperaturen blant de under deg i pyramiden blir for høy, så er det Thailand og Brasil neste. Mer for pengen får du også.

Det er nok idioter i Norge til at dette kan holdes gående en stund. Noen blir med både 3 og 4 ganger før de skjønner at de er lurt igjen. Det blir for mye jobb for politiet å finne beviser, så risikoen for å bli tatt er tilsynelatende liten. Noen ganger er store ord og fett flesk bedre enn pistol.

Ingen kommentarer: