VG har kjørt en reportasjeserie om Stortingets tildeling til partigruppene og bruken av dette. Det er undelig lesning. Det er nesten ikke grenser som hva som regnes som stortingsrelatert arbeide Alt fra hårpleie til "firmabil". Hvem som har gjort hva blir nesten en ny såpeopera.
Partiet som normalt er den sterkeste motstander av ufornuftig bruk av skattepenger har vært særdeles kreativ i bruken. Partiet har gått i god skole hos partieieren og tar på seg offer-rollen med den største selvfølgelighet. FrP må ikke kikkes i kortene. Da er det svertekampanje og mobbing.
Jeg forutsetter at det settes igang en opprydding. Det er tydelig at det behøves. Den oppryddingen bør ikke stortinget stå for, men søke bistand til utenfra. Riksrevisjonen er naturlig organ for en slik operasjon. Vi må få alle kort på bordet og alle partier må åpne sine regnskap. Til nå har AP, Høyre og FrP vært mot dette. Det er egentlig helt utrolig. Dette er offentlige midler bevilget av skattebetalerenes penger. I 2006 bevilges det 109,1 mill. kroner kun til denne type støtte. Ikke småpenger akkurat. Siden enkelte partier har overført store ubrukte beløp hvert år (Høyre) kan det også stilles spørsmålstegn ved om bevilgningene er for rause.
Samtidig må et etableres et enkelt og oversiktlig regelverk for hva som skal tillates brukt og hva som er stortingsrelatert arbeide. Stortingets lønnskommisjon startet på dette i januar og det er på høy tid at konklusjonene legges frem nå. Jeg håper de er entydige og klargjørende. Stortinget må få nødvendige bevilgninger til å drive arbeidet sitt på en effektiv måte, men dekning av private utgifter er ikke stortingsrelatert arbeide.
Politikerforakten er stor nok som den er om ikke dette skal bidra ytterligere. Det samme storting som er raske med å fordømme embetsverket når de ikke opptrår i samråd med politiske føringer, må feie for egen dør. Alternativet er å feie glass-skårene fra eget hus.
1 kommentar:
Hei. Jeg kunne ikke vært mer enig. Dette er ikke noe som går på de enkelte partier, men på personlige egenskaper (som politikere?) og å lage et godt regelverk som overholdes. Har selv skrevet et innlegg om dette her. Mvh Fraggel
Legg inn en kommentar