tirsdag, juni 13, 2006

Norsk statsborgerskap en selvfølge, men ikke nok

Det er klart FrP har rett. Hvordan skal vi kunne gjennomføre en knallhard siling av asylsøkere dersom det er saksbehandlere med utenlands statsborgerskap som skal avgjøre. Vi så hva som skjedde med UDI så fort det kom en leder med fransk statsborgerskap. Det førte oss rakt ut i ulykka.

Men jeg synes ikke FrP skal stoppe der. Det er flere oppgaver som ikke bør utføres av ikke-nordmenn. Hva med byggesaker? Kan vi ta sjansen på at vi skal få en masse forskjellige rare hus, tempelaktige, pyramideformede dersom ikke saksbehandleren er nordmann? Den sjansen synes jeg ikke vi skal ta.

Mattilsynet er opplagt. Hvor tror du lojaliteten til en pakistansk matkontrollør ligger når han skal kontrollere Ali Baba Kebab og Røvere. Alle har et syskjenbarn i Karachi.

Det er ikke en gang sikkert at det er nok å være norsk statsborger. Er nordlendinger til å stole på? De banner og horer verre enn noen og passer i hvert fall ikke til å styre kirkelige saker. Nei, disse sakene må kun behandles av sørlendinger og vestlendinger med bakgrunn fra pietetismensmørkeste avkroker.

Nordlendinger får styre med fiskeri, der kan ikke folk med bakgrunn fra Indre Østland delta. Isfiske på Mjøsa kvalifiserer ikke til å behandle kompliserte fiskeriproblem.

At trøndere med karsk i barten ikke kan jobbe med edruskapsspørsmål er vel like opplagt. Du gir ikke en alkoholiker nøkkelen til Vinmonopolet, gjør du vel?


Uansett bør innvandrere som får norsk statsborgerskap og skal jobbe i offentlig forvaltning, ha et pliktopphold i indre bygder i Gudbrandsdalen eller øvre Telemark. Slik kan de fornemme vår norske kulturarv på en god måte. Se hva fedrene har kjempet og mødrene har grætt. Obligatorisk medlemskap i leikarring og bunad som arbeidsantrekk må også gjennomføres. Det er ikke nok med en troskapsed. En liten kort orientering om norsk drikkekultur og et kurs i flatfyll kan også være på sin plass.

Som dere ser Carl Ivar og Siv. Det er nok å ta fatt i. Jeg synes det er et knuslete forslag dere legger frem. Trå til med et forslag vi etniske nordmenn fra overmøblerte hjem kan være stolt av. Det beste er ikke å kunne noe, men å være norsk

4 kommentarer:

Undre sa...

Nei, nei! Stopp! Jeg ler så det gjør vondt!

Knut Johannessen sa...

Beklager, men det var ikke lett å stoppe. Listen kunne vært så uendelig mye lengre.

Thor F. sa...

Enda et artig bidrag. Takk-takk!

Anonym sa...

"At trøndere med karsk i barten ikke kan jobbe med edruskapsspørsmål er vel like opplagt. Du gir ikke en alkoholiker nøkkelen til Vinmonopolet, gjør du vel?"

Ha ha.. Som trønder var dette det artigste momentet ditt for meg.