torsdag, juni 01, 2006

Ser du ikke FrP-koden, Martin Kolberg?

Det er ofte slik at når man leter etter noe, så ligger det rett foran ansiktet. Man ser det bare ikke. Så også med kodene som Martin Kolberg leter etter. Han har en manisk oppfatning om at bare han klarer å knekke FrP-kodene, så vil lyset atter flomme over AP-landet. Kanskje det.

Koden, Martin, den er det du selv som sitter på. Husker du landstyremøtet der du i ren Bruce Lee-stil slo i løse lufta og ropte koden: FAGBEVEGELSEN, FAGBEVEGELSEN, FAGBEVEGELSEN. Med all den patos som din skjelvende Gerhardsenimitasjon kunne frembringe.

Og fagbevegelsen tok deg på ordet. Gerd-Liv grep muligheten med det begjær som makt utløser. Hun tok styring fra dag en. Når man investerer et tjuetalls millioner i et prosjekt, så vil man ha avkastning. God avkastning. LO-kapitalister er som andre kapitalister.

Du har sagt noe mer om fagbevegelsen Martin:
Fagbevegelsen er demokratiets juvel, sa Martin Kolberg på Transportarbeiderforbundets landsmøte.

Vel nå er det vel ikke akkurat demokratiske prosesser som er det første som slår oss ved den måten Gerd-Liv Valla utøver fagbevegelsens maktpå .

Det vi ser, er en statsminister som fungerer med støttekontakt. Vi ser ham opptre på en måte i pressa situasjoner, som gjør at vi helst ikke vil sitte i livbåt med ham. Da ser man etter andre alternativer. Hvor ynkelig vår statsminister har blitt, så vi godt illustrert i beste sendetid i går. Hvem tror du 99,9% av den norske befolkning tenkte på, da mobiltelefonen til Jens ringte? Det i seg selv forteller litt om kodens styrke.

Slagordene fra fagbevegelsen slår ikke an hos så mange mennesker i dag. Rekrutteringen til fagbevegelsen er i fare. Fra 2004 til 2005 mistet LO 9000 medlemmer. Jeg tror det er mange som sterkt misliker LOs sterke påvirkning av viktige prosesser i samfunnet. Det kollektive er ikke så viktig lenger. Individets frihet er viktigere for mange. Uten at de er dårligere mennesker av den grunn. Ikke vil de rasere velferdsstaten heller. Det er bare noe dere bruker i demagogiens navn og dere tror det ikke selv heller.

Minst 30% av folket ønsker ikke den korporative statsdannelsen som vi ser fremvoksten av. Når folket blir i tvil om hvem som styrer landet, da er ikke koden vanskelig å knekke. Personlig synes jeg det er synd at man i så stor grad tror man finner løsningen hos FrP, men har ikke noe problem med å se hvorfor.

Du kan slutte å lete nå, Martin. Om du skulle finne den, knekker du den aldri.

Ingen kommentarer: