torsdag, juni 29, 2006

Ulv i AP-klær

Rune Bjerke er sikkert en dyktig mann. Han var kanskje også den beste DnB Nor kunne få. Men det viktigste er at han er "spiselig" for den rødgrønne regjering. Selv om han ikke får lavere lønn enn forgjengeren. Selv om han har krevd og fått en pensjonsordning som koster banken over 2 mill pr. år. Ingen kritiske røster vil heve seg mot dette. De har fått en av sine på toppen av norsk finansnæring. Styret i DnB Nor har gjort en politisk korrekt ansettelse.

Vi kommer derfor garantert ikke til å høre et knyst fra Jan Bøhler om at Rune Bjerke har en fallskjerm verdt nærmere 5 mill. fra Hafslund. Ap-guttas fallskjermer er ikke som andre fallskjermer.

Rune Bjerke følger sannsynligvis de samme prinsippene for bedriftsledelse og har de samme markedsliberalistiske holdningene som Johan Fredrik Odfjell. Det har kundene i Hafslund fått merke. Men mens Odfjell ble oppfattet som en forfinet adelsbergenser med tilhold i Høyre, og derfor var helt uspiselig, så er Bjerke en av "våre". Rart hvordan riktig farge på partibok og oppvekst på Årvoll fortrenger realiteter.

Dette er ikke et angrep på Rune Bjerke. Han kommer sikkert til å gjøre en god jobb i DnB Nor. Det skal selvsagt ikke være noen diskvalifikasjon for ham at statsministeren har vært hans forlover, at søster Siri har vært statsråd i den første regjeringen til Jens og at kona, Libe Rieber-Mohn er statssekretær hos Bjarne Håkon Hanssen. Dette er et angrep på dobbeltmoralen i den rødgrønne regjeringen.

Ingen kommentarer: