onsdag, august 02, 2006

"Det første som dør i en krig, er sannheten"

Dette berømte sitatet fra den amerikanske senatoren Hiram Johnson er like gyldig i dag som i 1916. Det falt ned fra "harddisken" da jeg så intervjuer med Ehud Olmert i dag.

Israel hadde "entirely destroyed" Hizbollahs infrastruktur og over 700 kontrollsentre var satt ut av spill. Jeg håper han trodde dette selv.

Samtidig med intervjuene melder New York Times at Hizbollah har sendt rekordmange raketter inn i Israel i dag; over 200 stk. Hvis dette er "entirely destroyed", så har dette ordvalget fått en ny definisjon.

2 kommentarer:

Thor F. sa...

Han er ikke alene om å komme med slikt optimistisk tull. Var det ikke Bush jr som sa noe sånt som "Mission accomplished" kort tid etter invasjonen av Irak? Hittils er ca 40 000 sivile drept i den konflikten (iraqbodycount.net).

Vestlige statslederes tro på at overtak når det gjelder konvensjonelle våpen er nok til å herse med resten av verden er patetisk. Geriljakrigere gir håp om at verden ikke vil bli en eneste stor lekegrind for amerikansk-ledede koalisjoner.

Helge Samuelsen sa...

Det er etterhvert symptomatisk at regjeringsledere verden over uttaler seg mer i henhold til propagandistisk ønsketenkning enn realistiske analyser.

Spørsmålet er om de bevisst lyver fordi de tror propagandaen blir trodd, eller om de rett og slett lever i en boble og ikke ser virkeligheten som den er.

Begge alternativene viser uansett at den politiske eliten de fleste steder er uegnet til å lede.