torsdag, august 24, 2006

Smil og tap valget!

Den kjente kode-ekspert og general i AP, Martin Kolberg har lest en bok. Han må ha snublet over en amerikansk, ( de er ofte det) "How to"-bok. Denne gang: "How to win an election". Nå skal fyren begynne å smile! Hvordan han skal få til det, er en gåte, men time will show. Han har slått opp sine teser på partidøra og det er ikke småtterier vi har i vente til lokalvalget neste år:

"Huskeregler for velgerkontakt" for å vinne 2007-valget:

* Bruk maks 30 sekunder. Alle har dårlig tid.

* Store ører. Tillit oppnår man bare når man opptrer ydmykt og lyttende overfor folk.

* Ikke bruk kostbar valgkamptid på folk som uansett ikke vil stemme på oss.

* Fokuser på verdier - ikke tall. Når vi snakker om bedring i eldreomsorgen, snakker vi om flere varme hender, fremfor økning på x antall millioner over helsebudsjettet.

* Sett dagsorden selv. Ikke la deg distrahere av andre partiers budskap.

* Vi har mange personer i lokalsamfunnet med stor tillit. Disse vil vi ha med oss. Overbeviser du dem som snakker med mange, vinner du mange velgere.

* Benytt agurktiden godt. Sommeren er tid for nyhetstørke, men også høysesong for avislesning.

* Vær synlig der folk ikke forventer å se oss! Dersom turgåere treffer en gjeng sosialdemokrater som serverer kaffe i skogen, gir det en mulighet til å få folk i tale.

* Alvorlige ansikter som forsøker å forklare vanskelig problemstillinger, kan ofte virke defensivt. Vis at du virkelig vil gjøre noe med lokalsamfunnet ditt, og at du har tro på fremtiden. Blide ansikter som lyser av optimisme vekker tillit.

En ting sier jeg bare: Det partiet som jeg måtte møte på mine ukentlige markaturer og som ødelegger idyllen med partipreik og kaffi kommer jeg til å boikotte resten av mitt liv. Her har jeg full støtte fra turkamerat og rådgiver, Laban. Knurringen er dyp og vreden ekte.

Måtte Martin Kolberg ha lykke til, men han glemte ett punkt:

*Vår politikk er ikke viktig, snakk heller dritt om andre partier, først og fremst FrP.

Ingen kommentarer: