tirsdag, august 01, 2006

If it ain't broke, don't fix it

Vi har i et par år hatt en ordning som har fungert meget godt. Alle involverte har vært meget fornøyde. Det var bare en feil med den. Den var privat. Det liker ikke de rødgrønne. Derfor sparkes vektere som har transportert fanger. Nå skal dette gjøres av politifolk igjen. Argumentet er at maktbruk kun skal utøves av det offentlige. Et tynt argument sett i lyset av erfaringen.

Samtidig kommer melding om at krisesentre må leie vektere til vakthold fordi politikammeret ikke kan bistå. Vi har underdekning på politifolk nesten over alt, men fordi noen skal ri sine prinsipper, så kan underdekningen øke. Det er ikke mange dagene siden Oslo Politikammer sa fra at de ikke kunne prioritere drapssaker pga manglende ressurser. Men å transportere fanger i øst og vest, det har man ressurser til.

Det er imponerende å se hvilken privatofobi som er utviklet i den rødgrønne regjeringen. Når selv velfungerende ordninger som dette, må "nasjonaliseres, viser det at fobien har blitt en sykdom. Neste gang en politimann ikke kan rykke ut, er det kanskje fordi han transporterer fanger. Well done.

4 kommentarer:

Undre sa...

Det var det der med å ha to tanker i hodet samtidig, gyldne middelveger og ikke ri kjepphester i utide...

Jeg kan skjønne prinsippet for denne avgjørelsen, men når ressursene er så knappe som de viser seg å være hos politiet, er vel ikke dette en klok avgjørelse.

Knut Johannessen sa...

Det skal bli interessant å følge argumentet med at kun det offentlige skal utøve makt. Da glemmer man at det i dag finnes 1000 mennesker med begrenset politimyndighet. Dette gjelder personer fra grunneierlag, fjellstyrer, fiske- og jegerforeninger og offentlige tjenestemenn. Oppsynsmannen har samme adgang til å pågripe, ransake og beslaglegge som en polititjenestemann. På bakgrunn av dette virker det som en skjult agenda når man argumenterer med at bare offentlige skal kunne utøve makt.

Undre sa...

Beats me...

Nemo sa...

I tillegg til andre ordninger med begrenset politimakt kommer jo også prinsippet om borgerarrest (som f.eks vektere benytter seg av i utgangspunktet)

Det betyr at vi er sånn circa fire og en halv million med begrenset tillatelse til å utøve makt.

Skal dette prinsippet bort, eller skal vi alle inn i politiet? ;o)