mandag, august 07, 2006

Når ideologi møter fornuft

I en sosialistisk tankeverden er det viktig med likhet. At det noen ganger innebærer at man har det vondt, spiller ingen rolle, så lenge alle har det like jævlig. Men noen ganger kolliderer ideologi med fornuft. Da er det bra at fornuften kan seire også.


I Soria-Moriaerklæringen var ordet privat, et skjellsord. Alle private løsninger som fungerte skulle nå reverseres og utføres av det offentlige. Uansett. Om den offentlige løsningen fungerte var ikke så viktig, bare den var offentlig. Slikt blir det likhet av.


I dag kommer så meldingen om at det offentlige nå må begynne å kjøpe private helsetjenester igjen. I første omgang gjelder dette behandling av psykiske lidelser og muskelplager. 70% av sykemeldinger skyldes denne type plager. Sykefraværet steg og det offentlige tjenestetilbudet er ikke godt nok. Partene i arbeidslivet ville ha ordningen tilbake og det fikk de.

"Statssekretær Støstad i Arbeids- og inkluderingsdepartementet synes ikke det var feil å stoppe tilbudet."


Nei, da. Det var bare ikke helt riktig.

Man kan jo bare lure på hvor mange andre helsetjenester som ikke fungerer etter sosialiseringsprossesen, men som ikke har noen sterke talsmenn. Da får man lide i stillhet og trøste seg med at alle lider like mye og bare de aller rikeste slipper. Slik fungerer det når de rødgrønnes ideologi rår.

2 kommentarer:

Martin sa...

Godt sagt.

Martin Sol sa...

sosialisme er jo jevn fordeling av elendighet