torsdag, mai 18, 2006

...den urett som ikke rammer oss selv

Dette er en viktig melding til alle bloggere. Kina dømte 16. mai, Yang Tianshui til 12 - TOLV- års fengsel for oppvigleri. Hans eneste forbrytelse var at han i bloggs form støttet en eksilorganisasjon som arbeider for å gjennomføre frie valg i Kina.

Tenk det. 12 lange år i fengsel for kun å uttrykke sin mening. Det er umulig for oss som sitter trygt og godt i Norge å forstå at det er mulig å sette noen i fengsel for noe som vi oppfatter som vår soleklare rett. Våre egne karikaturtegninger blir små krusninger i denne sammenhengen.

Min første reaksjon var sinne. Sinne over et diktatur som kan kneble sine innbyggere på denne måten. Er det noe vi kan gjøre? Mitt forslag er at vi sender en mail til den kinesiske ambassaden i Norge der vi protesterer på det som har skjedd. Det er et lite bidrag, men det er i alle fall en måte å gi Yang Tianshui vår støtte. Jeg laget et utkast, men om noen vil rette på innholdet, eller lage sitt eget, så er det fritt frem. Det viktigste er at vi gjør noe. Jeg håper alle bloggere sender oppfordringen videre, slik at vi kan få en del reaksjoner mot dette overgrepet.

To Ambassador Mrs. Chen Naiqing, Peoples Republic of China

Norwegian webloggers are protesting against the sentence on Yang Tianshui to 12 years in jail for subversion on May 16th.

It is not possible for us to understand and accept your verdict based on his “crime” was to post essays on the internet supporting a movement by exiles to hold free elections. He was freely expressing his opinion and posed no threat to state security. We argue that his actions were entirely within the Constitution.

We are concerned about the fact that Peoples republic of China is not supporting the freedom of expression, but withholds sensorship on the internet.

We urge you to bring our protest forward to your government.


Mailadressen til ambassaden er: counsellor@chinese-embassy.no

Jeg har lagt ut en underskriftskampanje på opprop.no som jeg håper dere vil være med på å støtte. Det er et lite bidrag, men viser at ytringsfriheten betyr noe for oss.

1 kommentar:

palodegard sa...

Takk for info om viktig sak!

Jeg tar oppfordringen, og sender den videre.