tirsdag, mai 02, 2006

Har du tatt for mye Møllers tran, Karita?


Vår alles barne og likestillingsminister har også fått ansvaret å passe på oss stakkars forbrukere. Vi er glade for at vi har fått oss en barnepike som aldri hviler. Siden vi ikke er i stand til å ta vare på oss selv og våre egne interesser, bør vi jo bøye oss i støvet av takknemlighet.

Nå vil Karita verne oss mot de fæle eiendomsmeglerne. Glætte, unge menn med BMW som lurer både kjøper og selger. For disse sleipe personasjene for hvem et steinkast er 2 km, havsutsikt betyr at du må lene deg ut over terrassen, utsikt til Maridalsvannet betyr at de slår på vannkrannen og stort potensiale betyr totalrenovering; de er farlige.

Karita skal forby provisjonsbetaling til meglere. De skal få timesbetalt. Det skal bli så bra for oss. Om vi skulle få en liten nedgang i markedet, megleren bruker 150 timer og ikke får solgt boligen vår. Da blir megleren dyr da, Karita. Men da kommer du vel med en makspris?

Kan ikke noen låse inn tranen til Karita, nå begynner det å bli bra.

4 kommentarer:

Svein Mork Dahl sa...

Personlig erfaring etter noen eiendomsinvesteringer er at det finnes ikke en ærlig eiendomsmegler.

Foretrekker advokater, men å angripe provisjonsordningen er å skyte spurv med kanoner.

Problemet etter mitt skjønn er den enkelte meglers etikk. Nå skal det sies at det problemet er nok ikke eiendomsmeglerne de eneste som sliter med.

Knut Johannessen sa...

Jeg er ikke uenig i at det finnes en brodne kar i bransjen. Det må bransjen selv rydde opp i. Det jeg ikke liker er at en minister skal fortelle meg hvordan jeg skal avlønne den som skal selge huset mitt.

Eirik Løkke sa...

Dette Bekkemellem Orheim i et nøtteskal. For en uke siden skulle hun vurdere å forby telefonsalg fordi det var så mange som visstnok ble "lurt"

Dersom en er misfornøyd med eiendomsmeglere, er det forsåvidt bare å stå for salget selv.

Problem solved!

Svein Mork Dahl sa...

Hvem er det som har tid til det, Kapitalismus? Dersom jeg ønsker å kjøpe eller selge en eiendom er jeg enig med Johknu. Jeg vil ikke ha en politiker til å fortelle meg hvordan jeg skal avlønne en "kontraktsansatt", men jeg mener eiendomsmeglere generelt er noen svin. De siste seks årene har jeg handlet 11 eiendommer (Kjøpt og solgt), og har hatt noe og utsette på megleren "vär enda gong".

Eiendomsmeglere leverer ikke den tjenesten de lover å tilby.(Punktum)

Så dersom jeg skulle bevege meg inn i det markedet på nytt, mot formodning, bruker jeg heller advokat.