fredag, mai 26, 2006

Gerd-Liv Valla og hennes marionett

Gerd-Liv Valla imponerer meg. Hun har virkelig klart å få avkastning på millionene hun investerte i den rødgrønne regjeringen. Samtidig har hun også bevist at når hun trekker i trådene, ja så spreller marionettene.

I min naivitet trodde jeg at det bare var lærerne som Jensemann hadde sponset. Vel, så feil kan man ta. Han bladde opp 100 mill til, men de sendte han ingen pressemelding om. Det er vanlig taktikk når man må betale løsepenger å ikke fortelle hvor mye man betalte.

Gerd-Liv har gått LO-skolen. Der lærer man bl. a. hvordan man tar gisler og hvordan man skal få maksimalt med løsepenger. Det beviste hun på onsdag. En telefon til Jens var nok. Jeg kan tenke meg at hun sa noe sånt som: "Jens, du vil vel ikke ha en streik nå? Dere har jo hatt masse bråk allerede og det blir vel ikke mindre bråk om en sosialistregjering sender våre statsansatte ut i streik, tror du det?"

Da gled det nok noen mørke skyer over Malta, der Jens ferierte og samlet krefter. En streik nå ville passe fryktelig dårlig. For SV ville streik i offentlig sektor vært enda verre, spesielt med lærerne.

Derfor betalte skattmester Kristin villig ut både 90 mill til kommunene og 100 mill til statsoppgjøret . Det hjelper når noen har snakket sammen.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er et av de største problemene i norsk politikk. Den vitkigste politiske maktfaktoren i politikken, når vi har en sosialistisk regjering, er ikke et politisk parti, men en fagorganisasjon.

Anonym sa...

Det eneste du har rett i er at nyhetsoppslaget ødela ferien min. Punk.

Knut Johannessen sa...

Alf Ivar Tronsmo: Organisasjoner generelt sett (ikke bare LO) har for stor makt i vårt samfunn. Se bare på hva bondeorganisasjonene får til.

Knut Johannessen sa...

Jens: Synd med ferien din, men du kan jo bare utvide den litt. Gerd-Liv passer butikken mens du er borte.