mandag, mai 29, 2006

God bedring, VG

Jeg synes ikke det er spesielt smart å røyke i nærheten av en bensinpumpe. Faktisk synes jeg ikke det er spesielt smart å røyke i det hele tatt. Men VGnett blåser en sak ut over alle proposjoner når de velger å henge ut en ansatt på en stasjon i Volda, med bilde i dagens utgave. Ikke nok med det, det er også en av hovedsakene.

Man har innhentet uttalelser fra nær sagt alt som kan krype og gå, det mangler bare helse og sosialminister og justiminister for å gjøre bildet komplett. Den stakkars stasjonsansatte som blir hengt ut med usladda bilde i en av de mest leste nettavisene i landet, har sikkert nå skjønt at hun har gjort en tabbe.

Journalisten og redaksjonen har ikke gjort det. Noen ganger blir VG en større parodi på seg selv enn selv "Hallo i uken" klarer.

Gratulerer med et skikkelig stykke journalistisk håndverk. God bedring.

SISTE: VG har sladdet bildet etter at jeg la ut denne posten. Da har de skjønt noe, men det gjør egentlig ikke saken bedre.

2 kommentarer:

Anonym sa...

VG bør tas med en klype salt, det samme gjelder for Dagbladet. Det er direkte latterlig å tenke på at disse to avisene er de største i Norge.

Og om de eventuelt ikke slenger opp trivielle saker som førstesidestoff, ja, da tabloidiserer de heller en gammel sak hentet fra BBC. At denne saken først var aktuell en uke tidligere betyr lite.

Men folk kjøper det, så noe av det må da appellere.

Knut Johannessen sa...

Daniel Arnesen: Ja, folk kjøper det, men stadig færre gidder å kjøpe papirutgaven.

Det skjønner jeg med slike oppslag. De kunne i det minste ha sladdet bildet av den ansatte. Hva hun føler ved å bli hengt ut på denne måten, det er nok ikke i journalistens tanker. Det var ikke smart det hun gjorde, men straffen står ikke i forhold.