onsdag, mai 03, 2006

Hva lærer man på stortinget?

Per Sandberg har vært stortingsrepresentant siden 1997. På den tiden burde han lært det elementære om hvilke oppgaver et storting har. Utspillet hans i Aftenposten i går, tyder på at 9 år ikke er nok. Stortings visepresident og avtroppende formann i FrP, Carl Ivar Hagen, bør gi Sandberg støtteundervisning.

Det er trist når en fremtidig 1. nestleder i FrP forsøker å gi inntrykk av at sharialover bare kan dukke opp som troll av eske, og da gjelde for deler av landet, som f. eks. Oslo. Hensikten kan ikke være noen annen enn å spille på fordommer og røre i en suppe som dessverre begynner å bli litt brunsvidd.

"Hvis de mest ekstreme, fundamentalistiske muslimene får råde innenfor de muslimske miljøene, kan det fort bli slik at enkelte områder av landet vårt blir underlagt sharialover. Og det er det jo ingen som har interesse av."

Per Sandberg burde vite at det er det stortinget som han er en del av, som vedtar lover i Norge. De kommer ikke fra en moskè i Urtegata. Hvor stor er sannsynligheten for at det skal bli vedtatt sharialover basert på den sammensetningen stortinget har nå og kommer til å få i overskuelig fremtid? Jeg vil anta at selv Per Sandberg tror den er relativt liten. Men det koster så lite å spre mer fremmedfrykt.

Er det den lille nedgangen på siste meningsmåling som har fått partiet til å hente frem innvandringsspøkelset? Er det Per Sandberg som er utpekt til å være den som tømmer litt bensin på bålet i ny og ne, for å holde det i live?

Jeg synes det er trist for FrP at en noen av deres gode poeng (for de har faktisk noen) lett drukner i denne typen usakligheter, men det er vel prisen som må betales for å holde på oppslutningen.

2 kommentarer:

saccarina sa...

Han er jo trønder, og vi trøndere er ikke kjent for å være de kjappeste.

Jeg er ikke overrasket over at dette kommer fra en FrP-trønder.

Knut Johannessen sa...

Det forklarer litt, men ikke alt.